beats by dre cheap

Lunch time

Osim par poslica nako privatno, nikad nisam radio u ili za neku domacu firmu u Bosni. Zato ne znam kako je to kod nas obicaj, ali znam da je mati dok smo bili djeca, vazda dolazila na pauzu za dorucak kuci, kako bi jela zajedno sa nama. Kad ne bi dosla, to bi znacilo da su na poslu nesto jeli, tj. kupili ili pite ili cevape, a i da je nama ostavila love za nesto slicno. Tata je ionako rijetko jeo vani, a i kad bi jeo, otisao bi u cevabdzinicu i pojeo neko gotovo jelo. Ovdje sam radio u par firmi i bilo je svakakvih obicaja. Od zajednickog odlaska na rucak, do porucivanja pizze, kebaba, pa cak i porucivanja bureka, sirnice i krompiruse (naravno, na moj nagovor) iz najbolje pitare u austrijskoj prijestolnici. U novoj firmi sam tek tri dana i nisam vidio bas sve obicaje, ali je evidentno da ljudi kuhaju. Jednostavno se postave za sporet i kuhaju. Grah, gulas, corba s gljivama, lazanje.. Svasta sam vec vidio za tri dana. Ja sam se malo zadeverao. Omiljena mi jela je malo komplikovano napraviti, a i trebace mi dodatnog prostora na mom novom radnom mestu. Trazicu sutra dodatni stol, od kuce donijeti alat (oklagije i ostale accessories) i prezentirati zadnju tehniku razvijanja jufki na radnom mjestu. U slucaju da bude zainteresiranih, mozda se da organizirati i neki crash kurs za pocetnike. Uh, sad sam ogladnio. Mislim da cu trknuti do turkisa na omiljeni kebab. U slast vam bilo.

avlija
http://zlimfur.blogger.ba
12/01/2005 13:02