beats by dre cheap

Jednoumlje

Režim od režima se razlikuje samo u imenu, sve ostalo je isto.

Frišak primjer je jučerašnja "Šarena revolucija" i izjava koju je tom prilikom saopštio portparol MUP-a KS.

- Uhapšeno je svih pet lica. Oni su se pred zgradu Predsjedništva dovezli u automobilima "pasat" i "kadet", te na zgradi ispisali riječ "revolucija". Nakon toga su bacili boju na svečani ulaz i fasadu. Kada su ih službenici SIPA-e pokušali spriječiti, ta lica su ih fizički napala - kazao nam je Jusuf Zornić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

I onda većina stanovništva, koji snimak nisu vidjeli,  a pročitali su ovaj članak, reći će, ja divljaka, napadaju na policajce. A u stvarnosti cijela akcija se odvijala malo drugačije.

Koliko sam ja vidio (nosim naočare pa mi se možda potkralo nešto), nakon što je ekipa pobacala farbu na portu Predsjedništva, valjda iz obližnje kafane su dotrčala dva službenika SIPA-e. Jedan od njih je u maniru drugova milicajaca povikao "Stani" i najprije onog što je izgledao najopasnije (Mladen) uhvatio za vrat.

Moram priznati da mi je Mladen u tom trenutku izgledao kao da neće pružati fizički otpor, ali kako ga je drug milicajac krenuo vući tamo-vamo, Mladen ga je udario i poslije je situacija eskalirala, a drug milicajac se okuražio tek kad je pristiglo pojačanje, pa je primijenio fizičku silu u vidu pesnice, a povremeno, kad bi dobio "po pički" hvatao bi se za ukoričenu utoku (opet, milion puta viđeno u vrijeme kad bi neki drug milicajac bio u prilici da dobije po njušci).

I na kraju onda ova izjava. Druže Zorniću, da budemo u stilu šarene revolucije, nemoj nas farbat', Kine ti i Japana.

LM, podvucimo crtu, zaboravimo šarenu revoluciju i zapitajmo se par krucijalnih stvari:

- Gdje su bili služenici SIPA-e u trenutku kad su se pred zgradu Predsjedništva parkirala dva "neslužbena" automobila?

- Šta bi se desilo da su umjesto kantica, kurtona i sprejeva sa farbom nosili kalašnjikove, uzije i poneku bombu?

- Da li je ometanje javnog reda i mira bez upotrebe sile, dovoljan povod službenim licima da istu upotrijebe?

- Da li službenici SIPA-e imaju redovne treninge u svrhu održavanja kondicije (ruku na srce, drug milicajac sa spornog videa nikako nije izgledao u formi)??

- Kad ćemo imati pravo na normalan život u normalnoj državi?

avlija
http://zlimfur.blogger.ba
28/09/2006 11:00