beats by dre cheap

I had a dream

Nikad nisam bio u Americi. Ne da nisam htio, nego jednostavno još nije došlo na red da se uputim preko velike bare. Svo moje znanje i predstave o Americi baziraju se na pročitanom, na vijestima, na pričama bliskih ljudi koje je život transantlantički prebacio anamo.

Međutim, desi se povremeno da sanjam da sam se obreo kod braće Amera i redovno mi se san izrodi u noćnu moru. Prijatelji govore kako je tamo jednostavno sve drugačije, i ja onda u snu sanjam, kako sam prateći upustva Nataše iz iGo navigacionog programa umjesto u gotivnu četvrt, zalutao u neki vukojebinski Bronks u kojem su jedva čekali da me opljačkaju.

Jednom sam sanjao da nam je iz u snu samo znanog razloga trebala hitna pomoć, i dok smo mi došli tamo, već se stvorio neki Rambo, koji uopšte nije bio ljut na nas, nego na cijelu Ameriku s kojom se upravo obračunavao. Nismo mi njemu bili krivi, ali opet jedva živu glavu izvukosmo. Za sve te snove je zajednička stvar da prvo dobro krene. Vidi ono, vauuuu, vidi vidi na ovu stranu, vauuuu, i onda odjednom belaj.

Tako bi i sinoć. Inicijalna radnja nas snašla u Albukerkiju (Albuquerque, NM) - znam i razlog zašto baš tamo dole; zadnjih par sedmica sam intenzivno gledao seriju "Breaking Bad" čija se radnja dešava upravo u ovoj mahali, ali eto nigdje se ne pominje da kod njih nema kina, a ja navalio da odvedem Mrku u kino. I tako mi uhvatimo voz koji nas treba odvesti do susjednog mjesta, koje se slučajno kao zove Eden i u kojem ima kino.

Sve bi to bilo ok, da se na povratku kući nije ispostavilo da to susjedno, rajsko mjesto u stvari nije tako blizu, nego nam treba 300km da se vrnemo, a mi kao krenuli biciklima, jer nam se iz voza učinilo jako blizu. Haman da smo se u vozu bili zapričali i to je prouzrokovalo probleme, i tako se san od jednostavnog posjeta kinu pretvori u noćnu moru, jer nam je negdje u Albukerkiju ostala Malecka koju je već trebalo nahraniti i tako to.

Najbolje kod lošeg sna je što se sve zavšri istog trena kad se smoren snovenim okolnostima probudiš i u djeliću sekunde skontaš da je to sve samo loš san i da je vrijeme za novi dan.

avlija
http://zlimfur.blogger.ba
31/10/2011 12:32