avlija

22.09.2006.

Najveća informatičarska kletva

Dabogda ti žena bila open source!!!

22.09.2006.

Rakija, rakija, svemu je kriva rakija..

U firmi imam manje-više OK ekipu, i većina nas se odlično razumije. Česta su sijela i fešte gdje se dobro popije i dobro zamezi, i obično sve prođe bez incidenata. LM, neki dan smo imali IT-roštilj i jedna od kolegica je donijela flašu palinke, u Zapadnoj Evropi poznate mađarske rakije (u nas je raja slabo čula za palinku - ko bi to još pio kad mi imamo najbolju šljîvu u regionu).

Hard core (ili kako mi to u stručnom žargonu volimo reći kernel) ekipa je na kraju tok roštiljskog sijela nazdravila uz palinku, tri kolege su ostali na spavanju u firmi, a ja sam šefa odnio do taksija i otišao kući.

Poslije su me zezali kako ja stalno pričam o dobroj rakiji, a nikad ne donosim, pa sam "isprovociran" obećao da ću za sljedeće sijelo odvojiti od mojih kućnih zaliha (u Austriju se prilikom svakog ulaza može unijeti maksimalno litar alkohola po putniku, ali kako ja često idem, nije problem "stvoriti" zalihe) i donijeti flašu rakije. I tako i bi.

Jučer smo imali neki hepening koji organizujemo svake godine u isto vrijeme, i okupila se cijela firma. U neka doba, moj direktor se pohvalio kako sam donio prvoklasnu rakiju (bio sam velikodušan, pa sam donio cijeli balon) i kako bi svi morali nazdraviti barem jednom. Barem..

U neka doba, onako malo iz prikrajka, posmatram tu svoju manje-više OK ekipu i kontam nešto, kako mi tu ima poznatih elemenata koji blago rečeno bodu oči. Moja manje-više OK ekipa, kako koji put nazdravi one moje rakije, sve više galami. Sve češće jedni drugima upadaju u riječ, nadvikuju se, i odmahuju glavom, default-no se ne slažući sa ostalim učesnicima u neartikulisanoj diskusiji.

Do mene kolega Čeh, proveo tinejdžerstvo slično mojemu, na borovički i viljemovci. Njemu je jasno šta se događa, tapša me po ramenu i veli, druže, čini mi se da ti je pošlo za rukom da slaviziraš naše odjeljenje. Kontam, nije da sam nešto posebno ponosan na sve to. Gledam kako kolege nabacuju jedan drugom. Fino se zajapurili u licu. Sljedeći stadij je grljenje. Pa će se malkice prebaciti na pijansko smaranje žena, da bi sijelo završilo pokojom suzom i poljupcima, onim pijanskim, homoseksualnim. A ako neko zahvati previše od babine gromovače, mogla bi se i kakva čakija potegnut'.

Ne želeći da dočekam "rasplet" događaja, pokupim se i odem kući. A jutros vidim, malo ko komunicira. Svi mahmurni. Da znaju šta je šamija, podvezali bi glavu i s mukom dočekali kraj današnjeg dana. Ovako, rokaju se aspirinima i psuju kazan koji je ispekao gromovaču. Objašnjavam im da je to zbog miješanja, ali mi niko ne vjeruje. Jebeš ga.

Ne donosio im ja više rakiju. Samo bi mi još trebalo da se i za ovu novu državu kreće u mobilizaciju.

A.D.
<< 09/2006 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Iz moje bašte

Mirisne livade interneta

U hladu jabuke pročitah
Trenutno na čitanju:

Baba Jaga je snijela jaje - Dubravka Ugrešić


------------------

1.Godišnjica mature - Lamija Begagić

2.Kikinda short 02 - grupa autora

3.Kako sam ušao u Evropu - Damir Karakaš

4.Ruta Tanenbaum - Miljenko Jergović

5.Balkanska rapsodija - Andrej Nikolaidis

6.High Fidelity - Nick Hornby

7.Jel neko vidio djevojčice, kurve, ratne zločince - Emir Imamović Pirke

8.Trava i korov - Goran Tribuson

9.Zec na mjesecu - Hrvoje Šalković

10.Poglavnikova bakterija - Boris Deužulović


Bez dobrog naslova
Pjesma na čekanju

Kontakt

BROJAC POSJETA
425942

Powered by Blogger.ba